Lichamelijke en psychische klachten

Er bestaat een wisselwerking tussen lichaam, geest en ziel en een wisselwerking tussen ons en de buitenwereld. Ons lichaam heeft dagelijks heel wat te verwerken. Niet alleen onze voeding die wij innemen, maar ook onze emoties, indrukken, positieve en negatieve ervaringen. Al deze input vraagt om verwerking en het liefst op een gezonde manier, want dat levert het meeste rendement op, namelijk algehele gezondheid en levenskwaliteit. Wanneer wij over onze eigen grenzen heen gaan en naast inspanning te weinig aandacht is voor ontspanning, kunnen in ons lichaam blokkades ontstaan. Deze blokkades ervaren wij dan in de vorm van pijnen, klachten en zelfs als ziekten.


Om klachten goed te behandelen is het van belang om naar de totale context te kijken. Men noemt dit een holistische benadering. Lichamelijke en geestelijke klachten kunnen ontstaan door een genetische aanleg, bijvoorbeeld reuma en de ziekte van Huntington. Daarnaast kunnen lichamelijke en geestelijke klachten veroorzaakt worden door epigenetische invloeden, dit zijn invloeden die effect hebben op onze genen; onze erfelijke eigenschappen. Epigenetische invloeden zijn lifestyle factoren en omgevingsfactoren. Zij beïnvloeden in hoge mate het tot uiting komen van een ziekte.

Lichamelijke klachten

Ik ben geen arts en ik behandel geen ziekten of aandoeningen. Maar ik kan je wel begeleiden met je lichamelijke klachten door jouw totale situatie te bezien, vanuit het holistische perspectief. Ik kan jou adviseren in de juiste lifestyle- en omgevingsfactoren gericht op jouw specifieke situatie en met je bekijken wat je zelf al op een natuurlijke manier kunt doen om je gezondheid en levenskwaliteit te verbeteren. Zo is de juiste voeding een belangrijke voorwaarde voor een gezond lichaam. Healings kunnen je pijnen verlichten en ervoor zorgen dat het lichaam haar afvalstoffen loslaat, ze bevorderen het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Praten over de situatie, alsmede een passende doorverwijzing behoort ook tot de mogelijkheden. Het beter kunnen omgaan met een ziekte, biedt ruimte voor meer levenskwaliteit.


Een paar voorbeelden van klachten waarvoor je bij mij terecht kunt:

 • Slaapproblemen
 • Reumatische klachten
 • Fybromyalgie
 • Burn-out klachten
 • Hart- en vaataandoeningen
 • Maag en darmklachten
 • Indien contact met de huisarts van belang is, dan gebeurt dit in overleg met de klant.

  Psychische klachten

  Oorzaken van psychische klachten kunnen zeer divers zijn. Ook hier kun je spreken van genetische en epigenetische invloeden. Ik ben geen psychiater of psycholoog, maar ik kan wel samen met jou, je hulpvraag/probleemsituatie onderzoeken. Ik ben een schakel die je op weg kan helpen om je eigen pad te vinden naar zelfverwezenlijking of om meer inzichten te verwerven in een probleemsituatie, om beter te kunnen omgaan met een ziekte of met verlies. Dit doe ik door met jou de situatie te analyseren en te bekijken wat je zelf al kunt doen, met je sparren, een luisterend oor zijn. Waar voel jij je tot je recht komen en waar ligt jouw kracht? Healings brengen je daarbij in een staat van rust en bezinning en zorgen ervoor dat jouw bewustwording op gang komt. Tenslotte kan een passende doorverwijzing ook helpend zijn.


  Een paar voorbeelden van Psychische klachten waarbij ik je kan begeleiden:

 • Burn-out
 • Depressie
 • Onzekerheid
 • Angsten
 • Verlies
 • Laag zelfbeeld
 • Problemen in de relatie

 • In mijn behandelingen maak ik zoveel mogelijk integratief gebruik van door mij gehanteerde methoden: Voeding, Aurahealing, Psychosociale hulpverlening. Dit doe ik aansluitend en in overleg met jou als cliënt. Deze benadering zorgt ervoor dat je veel informatie over jezelf verwerft en je een begin kunt maken aan de weg, die leidt naar een betere gezondheid, zelfverwezenlijking en meer levenskwaliteit.

  De behandelingen kunnen ook aanvullend op een reguliere aanpak worden ingezet. Ze werken preventief in het bevorderen van je gezondheid en zijn een belangrijke schakel in het genezingsproces.